Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Filled Under: , , , , , , , , , , ,

"Θερμό επεισόδιο" Ντράγκι - Σόιμπλε στο Eurogroup

ΑΘΗΝΑ 12/07/2015

Τεντωμένα τα νεύρα στο Eurogroup που εξέτασε την ελληνική πρόταση, σύμφωνα με ανταπόκριση της δημοσιογράφου Έφης Κουτσοκώστα του Euronews. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της σημειώθηκε "θερμό επεισόδιο" μεταξύ του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το θέμα του χρέους.




Η αντιπαράθεση προκάλεσε τη διακοπή της συνεδρίασης που θα επαναληφθεί στις 12:00 σήμερα Κυριακή.

Όπως αναφέρει ο Ντράγκι προσπάθησε να να στηρίξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όταν εκείνος έθεσε το ζήτημα του χρέους με τον Σόιμπλε να τον "κόβει", με αποτέλεσμα ο Ντράγκι να παρέμβει υπέρ του έλληνα υπουργού Οικονομικών και να ακολουθήσει έντονος διάλογος

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο γερμανός υπουργός διέκοψε τον Μάριο Ντράγκι την στιγμή που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα λέγοντας του "Μην με περνάς για ανόητο". Θέλοντας εμφανώς να αποκλιμακώσει την ένταση ο πρόεδρος του Eurogroup ανακοίνωσε την ίδια στιγμή ότι η συνεδρίαση θα διακοπεί,

Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι η συζήτηση γενικώς ήταν έντονη και ότι υπήρξαν μερικές χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά. 

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι εκτός από την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα τακτική Σύνοδο του Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Ως τότε θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από την Βουλή των Ελλήνων νομοθετικές πράξεις σχετικές με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τον ΦΠΑ στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Ομολογία σοκ πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ- Η κυβέρνηση Παπανδρέου συμφώνησε το 2011 με την ΕΕ να χρεοκοπήσει η Ελλάδα το 2015! (βίντεο)

Πηγή: ΑΜΠΕ, www.nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers