Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Filled Under: , , , , , ,

Σχέδιο για εθνικό νόμισμα από την Αριστερή Πλατφόρμα

ΑΘΗΝΑ 14/07/2015

Δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και δεν θα παραδώσουν τις έδρες τους, όπως αποφάσισαν τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα παρουσιάστηκε και οδικός χάρτης εξόδου από το ευρώ, που είχε συντάξει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Σύμφωνα με την παραπάνω πηγή στη συνεδρίαση δεν αποσαφηνίστηκε τί ακριβώς θα πράξουν τα μέλη, αν δηλαδή θα ψηφίσουν “όχι” ή θα δηλώσουν “παρών”, ωστόσο δεν προτίθενται να παραιτηθούν και να παραδώσουν τις έδρες τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω κάποιας νέας κίνησης, ενώ εκτιμούν πως μεταξύ 40 και 45 βουλευτές θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. 
 
Ως προς το αίτημα για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα παρουσίασαν έναν οδικό χάρτη, βάσει του οποίου θα εκμεταλλεύονταν αποθεματικά 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδας για την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων και των βασικών αναγκών - μέχρις ότου γίνουν οι προετοιμασίες για δραχμή ή όποιο νόμισμα υιοθετηθεί.
 Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Ήσυχος, Νίκος Χουντής, Κώστας Λαπαβίτσας κ.α.

Πηγή: nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers