Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Filled Under: , , , , , ,

11ος Ποδηλατικός γύρος Πεδιαδος

Γράφει ο Γιώργος Παπαδοκοτσώλης



Την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε ο 11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας. Πρόκειται για μία αθλητική δράση η οποία αναβίωσε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά και είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, αναβιώνοντας εικόνες από άλλες εποχές, όπου οι άνθρωποι μετακινούνταν στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατά τους. Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες ακολουθήσαν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η αναψυχή των συμμετεχόντων, καθώς και η γνωριμία μεταξύ τους, όπως και με την ενδιαφέρουσα διαδρομή, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης. Η εκκίνηση δόθηκε στις 11 π.μ. στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Αποστόλων Πεδιάδας ενώ στο σημείο του τερματισμού υπήρχαν πολλά κεράσματα. Στον ποδηλατικό γύρο συμμετείχαν περισσότεροι από 300 ποδηλάτες. Η απόσταση που κάλυψαν οι ποδηλάτες είναι τα 19 χλμ και η διάρκεια της διαδρομής του ποδηλατικού γύρου ήταν περίπου δυόμιση ώρες (ώρα λήξης 13.30).

Τον 11ο ποδηλατικό γύρο Πεδιάδας συνδιοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού με την Περιφέρεια Κρήτης και στηρίζεται από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Η διαδρομή(περιγράφει ο Κωνσταντίνος Τσικαλακης):Video από τη σελίδα του @iliaspapado στο YouTube

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers